Speak Up! | MOKYMASIS ONLINE – AR TIKRAI TAI GERIAU NEI ĮPRASTOS PAMOKOS KLASĖJE?
kalbu, mokykla, anglu, rusu, ispanu, prancuzu, vokieciu, italu, speakup, moderni
2745
post-template-default,single,single-post,postid-2745,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2435
 

MOKYMASIS ONLINE – AR TIKRAI TAI GERIAU NEI ĮPRASTOS PAMOKOS KLASĖJE?

 

Mokantis nuotoliniu būdu, klasė ateina pas tave, o ne tu pas ją – taip skambėtų viena angliška frazė išversta į lietuvių kalba.

Dabartiniu laikotarpiu dalyvauti įvairiuose susitikimuose, renginiuose ar mokytis nuotoliniu būdu jau yra tapę įprasta ir niekam didelių problemų tai nebekelia. Yra daugybė pliusų, kuo mokymasis nuotoliniu būdu yra patogesnis, o kartu galbūt ir pranašesnis nei mums įprastasis būdas. Štai keletas privalumų:

-Dabar internete galima lengvai rasti ir prisijungti prie įvairių paskaitų ir kursų pasaulinio lygio universitetuose.

-Mūsų neberiboja jokios sienos ar laiko zonos. Dažnu atveju kursai ir paskaitos būna įrašytos gerokai iš anksčiau, tad mes turime galimybę juos peržiūrėti tada, kada mums yra patogu ir tiek kartų, kiek tik norime.

-Dauguma mūsų vertina savo laiką ir norime jį išnaudoti tiems dalykams ir veikloms, kurios mus džiugina ir suteikia naudos. Tiek turėdami galimybę dirbti, tiek ir mokydamiesi nuotoliniu būdu mes sutaupome daug laiko, nebūdami eismo spūstyse, bandydami nuvykti iš vienos vietos į kitą. Tuo pačiu, neturime skubėti ir patirti papildomo streso, o pavėlavus jaustis nepatogiai.

-Mokymasis nuotoliniu būdu mums suteikia ranka pasiekiamą galimybę sutikti ir pažinti skirtingų kultūrų žmones iš viso pasaulio. Galbūt visuomet norėjai išmokti anglų, prancūzų ar ispanų kalbą? Tau tereikia skirti šiek tiek laiko, susirandant ir pasirenkant vienus ar kitus užsienio kalbos kursus, o gal tiesiog išsirenkant privatų užsienio kalbos mokytoją, kuriam tai yra gimtoji kalba ir jis yra pasiruošęs tau skirti laiko, išmokyti kalbą ir papasakoti daugiau apie savo šalį bei kultūrą.

-Mokydamiesi nuotoliniu būdu mes ne tik įgyjame naujų žinių. Kartu stipriname ir kitas savo charakterio savybes, tokias kaip komunikacija, kritinis mąstymas, laiko valdymas ir disciplina bei gebėjimas dirbti individualiai. Visos šios savybės mums yra svarbios ne tik asmeniniame gyvenime, bet ir darbo aplinkoje, dabartinėje darbovietėje ar ieškantis naujo darbo.

-Kitas svarbus aspektas – nuotoliniai mokymai ir kursai būna dalinai arba net ženkliai pigesni nei tie patys mokymai, kurie vyksta tradiciniu ir mums įprastu, kontaktiniu būdu. O čia kiekvienas turime asmeniškai įsivertinti, ar norime sutaupyti pinigų ir laiko, ar labiau norime bendrauti su kitais žmonėmis gyvai.

-Vis dėlto, tokiu būdu ne tik sutaupome pinigų ir laiko. Buvo atlikta ir keletas tyrimų, kurie parodė, jog mokantis nuotoliu, išmokstame net penkis kartus daugiau nei įprastai. Taip yra dėl to, kad mes patys pasirenkame kokiu tempu norime mokytis, kai kurias temas, kuriose esame stipresni, pasirenkame greičiau praleisti, o mums sudėtingesnėms temoms skiriame daugiau laiko.

Tačiau savaime suprantama, kad nuotolinis mokymasis turi ir savo minusų, tokių kaip:

-Vienas pagrindinių ir turbūt dažniausiai pasitaikančių – nesugebėjimas išlaikyti motyvacijos. Dėl to labai svarbu žinoti kodėl mes mokomės ir kam mums to reikia. Taip pat svarbu ir susidėlioti savo rutiną taip, kad joje galėtume reguliariai skirti laiko mokymuisi.

-Dar vienas minusas – atsiskyrimo jausmas ir per menkas bendravimas gyvai su kitais. Tai kai kuriems gali nulemti prastesnę psichologinę savijautą bei prastesnius bendravimo gyvai įgūdžius su kitais.

Na ir pabaigai, patarimas: kaip ir dirbant iš namų, taip ir mokymuisi nuotoliniu būdu turėkime tam specialiai paskirtą vietą namuose. Jei savo namuose tokią vietą turėsime, tuomet kiekvieną kartą, kuomet nuspręsime skirti laiko mokymuisi, bus lengviau susikaupti ir mažiau blaškysimės.