Speak Up! | Sėkmės istorija – „Kavos draugas“ klientų aptarnavimo specialistė
kalbu, mokykla, anglu, rusu, ispanu, prancuzu, vokieciu, italu, speakup, moderni
2186
post-template-default,single,single-post,postid-2186,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2435
 

Sėkmės istorija – „Kavos draugas“ klientų aptarnavimo specialistė

Šios savaitės sėkmės istorijos herojė – Lina Urbonavičienė!

Lina dirba „Kavos draugas“ įmonėje klientų aptarnavimo srityje ir per du metus vykusius anglų kalbos kursus ne tik įveikė kalbos barjerus ir baimes, bet taip pat įgavo dar daugiau pasitikėjimo savimi vartoti užsienio kalbą darbe ir laisvalaikiu. Šiandien galime drąsiai teigti, kad Lina ne tik „Kavos draugė“, bet taip pat ir „Speak Up“ mokyklai brangus ir pasididžiavimą keliantis žmogus!

Du metus lankei anglų kalbos kursus. Kodėl pasirinkai gilinti žinias būtent anglų kalboje?

Įsidarbinus kompanijoje, kuri turi padalinius kitose Europos šalyse, tapo svarbu sklandesnis bendravimas anglų kalba su užsienio kolegomis. Nors mokykloje anglų kalbos žinios buvo puikios, tačiau kalba pasimiršta ir atsiranda baimė suklysti, pasakyti neteisingai. Vienas iš kolegų kaip tik tuo metu tobulino anglų kalbos žinias „Speak Up“ kalbų mokykloje, tad nusprendžiau prisijungti ir aš.

Nuo kursų pradžios teko mokytis su keliais skirtingais mokytojais. Ar mokytojo pakeitimas buvo pozityvus pokytis?

Per kursų laiką dėl susiklosčiusių aplinkybių pakeičiau tris mokytojus.  Su visais mokytojais buvo lengva dirbti bei bendrauti. Mokytojų kaita buvo teigiamas pokytis, kadangi kiekvienas buvo labai skirtingas, mokymo metodai kiek skyrėsi, tad iš visų pasisėmiau naujų žinių tobulinant anglų kalbą.

Kokią pažangą jautiesi padariusi per visą kursų laiką ir kada pastebėjai, kad įvyko „lūžis“?

Per visą kursų laiką pastebėjau, kad papildžiau savo žodyną naujais žodžiais, laisviau bendrauju užsienio kalba ir nebijau suklysti. Kai bendraudama su anglais jų gimtąją kalba susilaukiau pastabų, kad man nereikia anglų kalbos kursų, nes kalbu puikiai, supratau, kaip stipriai mano užsienio kalbos žinios patobulėjo.

Dirbi klientų aptarnavimo srityje tarptautinėje įmonėje. Kaip dažnai tenka panaudoti įgytas žinias bendraujant su klientais ar kolegomis iš kitų šalių? Kokie iššūkiai dažniausiai iškyla vartojant anglų kalbą darbe?

Didžiausias iššūkis darbe bendraujant anglų kalba būna tada, kai susilaukiu skambučio telefonu. Kai kurie žmonės kalba labai nerišliai ir juos būna sunkiau suprasti

Kaip dažnai tenka vartoti anglų kalbą laisvalaikiu?

Turiu draugų užsienyje, tad laisvalaikiu tenka bendrauti anglų kalba su jų antromis pusėmis.

Ar norėtumėte kažką pridurti?

Labai džiugu, kad mokytojai čia gali tapti kaip draugai! Didelis ačiū Aušrinei, kuri buvo mano paskutinė mokytoja ir su kuria turėjome tiek daug diskusijų ir nuoširdžių pokalbių!